Furniri i stolice

Višedecenijsko iskustvo i tradicija u okviru drvnoindustrijske proizvodnje ključni je razlog što danas PROMO doo iz Donjeg Vakufa u Bosni i Hercegovini proizvodi i na trziste plasira ljušteni furnir iz bukovih trupaca. Ciljno trziste su zemlje i kupci EU gdje je PROMO izvozi 95% svoje proizvodnje ljustenog furnira i otpreska od bukovog ljustenog furnira.

Godisnji kapacitet ljustenja je vise od 5.000 m3 bukovih trupaca. Proizvodnja furnira ljustenjem bukovih trupaca se u PROMO obavlja na najsavremenijim i najpreciznijim ljuštilicama, uz poluautomatsko krojenje i sjecenje, te susenje u protocnim susarama do potrebne suhoce po zahtjevu kupaca i prema namjenama furnira.

Bukov ljusteni furnir izradjujemo (ljustimo) metodom centričnog ljuštenja, od prethodno blago parenih trupaca. Debljine ljustenog furnira koji isporucujemo kreću se od 0,8 mm do 3,2 mm. Duzine ljustenog furnira su od 500 mm do 2.700 mm u klasama I, II, III, IV, E ili A, B, C. PROMO takodjer nudi i po širinama sastavljani (šiveni) ljusteni furnir u navedenim dimenzijama.

Osim furnira izradjujemo i otpreske od furnira. Otpresci su razlicitih namjena: ravne viseslojne ploče, lamelirani razlicito oblikovani otpresci u zavisnosti od namjene za namjestaj i enterijere, sjedala, nasloni, stolice, furnirske lajsne itd. Debljina otpresaka se krece od 3 mm do 70 mm.

Takodjer, u poluautomatskoj lakirnici vrsimo visokokvalitetno lakiranje otpresaka bezbojnim lakovima sa sjajem do zeljenog procenta ili u nekoj od boja koje odabere kupac.

Kompletna proizvodnja furnira i furnirskih otpresaka u PROMO bazirana je na pozitivnim zahtjevima ekoloskih normi po standardima Evropske Unije. Kompletna proizvodnja odvija se u skladu sa standardima rada ISO 9001-2008 koji certifikat PROMO posjeduje.